RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Подорожчало все і сильно: як зросли ціни в Росії з початку війни

У країні-терористі Росії ціни на продукти з початку її повномасштабного вторгнення в Україну виросли в декілька разів, про що свідчить порівняння цінників у лютому та червні, тому заяви Путіна щодо "приборкання" інфляції лише пропагандистський трюк.

Про це повідомили в росЗМІ "МО".

Наприклад, звичайна питна вода в 5-літрових бутлях зросла в ціні на 42% у російських магазинах. До того ж соняшникова олія подорожчала на третину, сметана на чверть, палиця ковбаси у півтора рази, а плавлений сир - одразу вдічі.

"Майстерів макроекономічних розрахунків із Мінеку, Росстату та ЦБ така проза життя цікавить мало. У їхньому світі прогноз щодо інфляції безперервно покращується, та й сама вона у травні сповільнилася до "рекордного мінімуму": лише 17%, а роздріб нібито подорожчав лише на 11,8% з початку року", - іронізують у виданні.

Водночас цінники в російських супермаркетах свідчать про інше й не підкоряються Росстату, зростаючи й на продукти, й на всі товари, які потрібні в побуті.

Приклади зростання цін на популярні продукти та товари:

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії серйозні проблеми із виконанням військових замовлень, унаслідок інфляції та дії економічних санкцій Заходу.

Також "Апостроф" писав, скільки коштуватиме Росії війна проти України та коли російська економіка проб'є нове дно.