RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Міркування та солдафонські жарти: Mirror упіймала Путіна на брехні про Україну

Президент Росії Володимир Путін відвідав групу заздалегідь відібраних студентів із високим IQ у російському ексклаві Калінінград після того, як вони провели два тижні в ізоляції після коронавірусу. У своїй промові про хибну історію Росії і про те, що Україна "не справжня країна", його ноги весь час судомно смикалися.

Про це повідомляє видання Mirror.

"Ноги Володимира Путіна нестримно смикалися, коли він хихотів і відпускав дивний жарт про "гумовий зад" перед групою високоінтелектуальних російських школярів", - йдеться в повідомленні.

Водночас в статті не згадується сам жарт. Також російський диктатор сказав, що дивується, чому діти не знають, що Україна колись була частиною Росії та Радянського Союзу. Ескалацію конфлікту між Україною та Росією він назвав "спецоперацією" проти нацистського уряду на кордонах РФ.

"Це абсолютно хибне твердження, але Путін продовжує викидати брехню своєму народові, щоб виправдати війну. Він сказав дітям: "Всі думають, що сьогодні з російського боку йде якась агресія. Але ніхто не розуміє, ніхто не знає, що після перевороту 2014 року жителі Донецька, значної частини Луганська та Криму не хотіли визнавати перевороту”, - наголошується у повідомленні.

Водночас він визнав, що проти "них" велася війна вісім років. Прикриваючись "захистом Батьківщини та Донбасу", президент РФ пояснив, що в Україні "почали створювати антиросійський анклав, який загрожує Росії". Також Путін вважає, що Україна нібито етнічно російська.

"Путін та його кремлівські союзники стверджують, що після того, як Україна проголосила незалежність у 1991 році, вона не є "справжньою" країною, незважаючи на багаторічну історію, яка об'єднала країну. Стверджуючи, що "Росію пограбували", Путін зробив висновок: "Я впевнений, що справжній суверенітет України можливий лише у партнерстві з Росією", - йдеться у повідомленні видання.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін, який розв'язав війну в Україні під приводами, що неодноразово змінюються, назвав чергову мету "спеціальної операції". Про це він оголосив на "відкритому уроці" перед дітьми.