RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія отримала ще один серйозний дзвіночок: чи чекає її повна ізоляція

Нещодавно Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій РФ назвали країною-терористом - ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка офіційно це визнала, що для Росії є тривожним дзвіночком.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс.

Резолюція, прийнята ПАРЄ, матиме для Росії плачевні наслідки – це стане початком ізоляції Росії серед європейських країн.

"Є кілька таких прикладів, коли Євросоюз та Захід називають певні організації, політичні угруповання терористами. Це "Талібан", ХАМАС і таке інше. З такими організаціями ми не маємо жодних стосунків. Ми просто не підтримуємо жодних дипломатичних офіційних стосунків. Якщо є якісь, то це викликано гуманітарною чи особливою обстановкою, але це не веде до якихось систематичних відносин. Це означає, що Росія отримала ще один серйозний дзвінок щодо подальшої ізоляції", - пояснив він.

Читайте також: Офіційний терорист: що означає рішення ПАРЄ щодо Росії

За словами депутата, така доля Росії у світі неминуча. Більше того – до цього треба прагнути і всіляко прискорювати процес.

"Повне припинення торгових відносин з Росією неминуче, тому що продовжувати це поряд з агресією, що розвивається і триває, проти мирного населення України – це неприпустимо", - пояснив політик.

Він також наголосив, що продовження торгівельних угод, на яких наполягають деякі уряди і одночасне твердження про права людини, демократію тощо несумісні.

"Треба розуміти, що нам треба продовжувати пошук тих рішень, які можуть надалі поставити Росію в більш незручне становище в усіх відношеннях. Тому ми на доброму шляху, тільки треба робити більше конкретних рішень, які виходять із наших усних положень", - резюмував Пятрас Ауштрявічюс.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Для Москви настає цікавий час, нехай готуються – депутат Європарламенту