RU  UA

Путін ще живий, але його вже ділять: "вежі" Кремля воюють за спадщину

Після двох місяців невдач російської армії на фронті політична доля президента Росії Володимира Путіна вже вирішена наперед. У Кремлі йде війна "веж" за вплив і ресурси, а переслідування російських воєнкорів говорить про те, що "не все спокійно в датському королівстві".

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив російський опозиціонер та адвокат Микола Полозов.

За його словами, головним маркером розколу та непорозумінь у російській правлячій верхівці, є використання репресивного апарату.

"Влада Росії протягом останніх 20 з лишком років вирішувала всі свої внутрішні проблеми виключно одним способом - використовуючи репресивний апарат, використовуючи кримінальні справи, переслідування тощо. І щойно ті чи інші воєнкори, чи інші автори цих подій будуть опинятися в подібних ситуаціях, це буде яскравим маркером того, що у данському королівстві все не спокійно", – каже російський опозиціонер.

Полозов вважає, що зараз є всі підстави говорити про те, що у Кремлі йдуть певні розкольницькі процеси.

"Ми розуміємо, що Кремль – це не якийсь моноліт, що під "килимом" гризуться певні групи. Ми бачили, як здійснювалося призначення Суровікіна з використанням медійного ресурсу Кадирова та Пригожина, які очолили атаку на колишнього командувача російської армії. І це як раз елементи внутрішньої боротьби "веж" за ресурси, вплив і т. д. Тому говорити про те, що вони всі злагоджено в єдиному пориві кудись рухаються – ні. Там у них маса внутрішніх протиріч, у тому числі є певні верстви, більш радикальні, ніж нинішня кремлівська правляча верхівка. Вони теж намагаються тягнути ковдру на себе", - пояснює він.

"Я думаю, що мова вже йде про який переділ путінської спадщини. Тому що невдачі останніх двох місяців показують, що по суті доля Путіна в політичному сенсі вирішена наперед. Можливо це буде не прямо зараз, не через рік чи два, але вже треба думати про майбутнє. І ось у конфігурації, в якій своє майбутнє бачить чекістська хунта в Росії, якраз і відбуваються всі ці внутрішні протиріччя, відлуння яких ми спостерігаємо", - додає Полозов.

За його словами, у Москві можуть бути різні ситуативні союзи або стратегічна взаємодія між різними групами, зокрема між Пригожиним, Кадировим та ФСБ. Однак поки що всі внутрішні суперечності в Кремлі не впливають на політику РФ щодо України.

"Я думаю, що стратегія залишається незмінною. Завдання російської влади на даний момент - утримати захоплені території, змусити Україну піти на мирні переговори на своїх умовах, продовжуючи утримувати окуповані та анексовані території. І, якщо це вдасться, накопичувати сили для наступного кидка", - вважає російський опозиціонер.

Як раніше повідомляв "Апостроф", сьогодні в Російській Федерації є багато людей, які засуджують агресію Володимира Путіна, хочуть європейського шляху і не хочуть повернення до архаїки.