RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Залишилася лише назва. У Росії відзначають День народної єдності, а чи є вона?

4 листопада в Росії відзначається День народної єдності, проте саме її існування в РФ - під великим питанням. Насправді думка народу в цій країні нікого не цікавить, все вирішується за нього, а будь-які спроби висловити своє невдоволення жорстко придушуються.

"Апостроф" розповідає, чому День народної єдності в Росії – фікція.

Свято було встановлено у 2005 році, воно є офіційним вихідним. Це єдина користь від нього для народу, тому що росіяни не розуміють, як його святкувати і що власне відзначається.

Про яку народну єдність у Росії може йтися, якщо будь-які протести придушуються найжорстокішим чином. Наприклад, протестні акції, що спалахнули після оголошення в РФ "часткової мобілізації", спіткала та ж доля - людей жорстко розганяли і затримували.

Напередодні Дня народної єдності ВЦВГД підрахував, що лише 56% росіян вважають, що єдність суспільства в країні існує.

Читайте також: П'ятеро проти однієї: в Омську затримали пенсіонерку за антивоєнну акцію, відео

Немає у Росії й традиції святкування Дня народної єдності. Цього року 69% росіян залишаться відпочивати вдома, а 12% продовжать працювати. Ще 16% росіян заявили про намір піти в гості, а 6% хочуть вирушити в подорож Росією.

Проте деякі росіяни "святкують" інакше: у столиці Бурятії Улан-Уде 4 листопада відбуваються акції протесту проти мобілізації та війни з Україною. Протестувальників затримують, але їм удалося зірвати мітинг з нагоди Дня народної єдності.


Читайте також матеріал "Апострофа": Мобілізація без грошей: як Росія пришвидшує свій кінець.