RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Латвії мер висловився про війну Росії та України: деталі скандалу

Мер одного з найбільших литовських міст назвав тимчасово окупований кримський півострів російським, а відповідальною за звірства в Бучі він вважає не тільки РФ.

Про це повідомляє сайт Delfi.

Читайте також: Для Москви настає цікавий час, нехай готуються - депутат Європарламенту

Мер міста Даугавпілс, у якому проживає велика кількість росіян, Андрейс Елксніньш відмовився висловити сподівання на перемогу України та не назвав РФ агресором.

У нього спитали, чи вважає він спробу Москви приєднати кримський півострів законною. Градоначальник заявив про те, що навколо цього питання є чимало дискусій, додавши, що це "можна було б обговорити після більш глибокого аналізу".

Йому нагадали, що аналіз уже провели і міжнародне співтовариство не визнає анексію українських територій, чиновник заявив: "Правильно. Але не можна відокремлювати те, що півострів був включений до складу РФ - це одне й інше - вся Європа і весь світ після цього продовжували співпрацювати з Росією".

Йому також поставили питання, хто несе відповідальність за звірства, здійснені у Бучі. Елксніньш назвав не лише РФ, а й Україну та Сполучені Штати Америки. Литовський мер заявив, що вважає Києв також відповідальним, оскільки "за події та ситуацію відповідають усі, і насамперед дипломати, бо коли дипломати програють у дипломатії, діє армія".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, навіщо Ілон Маск своїм скандальним твітом про Україну підіграв російському диктатору Володимиру Путіну.