RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Мільярди йдуть у нікуди: навіщо Росія витрачає гроші на лінію оборони у глибокому тилу

Росіяни здійснюють інженерне обладнання місцевості в прикордонних районах Білгородської, Брянської та Курської областей, зводячи там лінії оборони і витрачаючи на це великі гроші. Будівництво укріплень, які найімовірніше не будуть ніким атаковані, має пропагандистську мету з "демонізації" України.

Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони зазначили, що росіяни продовжують встановлювати оборонні рубежі в тилових районах, далеких від нинішніх ліній фронту в Україні, а також у районах, де найімовірніше ніколи не буде бойових дій. Так, губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив про завершення будівництва "засічної лінії" укріплень уздовж кордону цього регіону з Україною.

Він додав, що на будівництво лінії оборони було витрачено 10 мільярдів рублів (близько 132 мільйони доларів). Експерти ISW зазначили, що це, ймовірно, є марною витратою коштів.

Читайте також: У Росії мобілізовані, що повернулися з війни, відкрили стрілянину на вулиці

Крім того, окупаційний "глава" українського Криму Сергій Аксьонов заявив, що війська РФ будують лінію оборони на півострові, і натякнув, що збудувати її наказав російський президент РФ Володимир Путін.

"Російські офіційні особи в Курській та Бєлгородській областях, можливо, будують оборонні укріплення на підтримку інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб подати Україну як загрозу російській території, щоб подати війну в Україні як екзистенційну для Росії", - зазначають експерти.

Як повідомляв "Апостроф", серед російських мобілізованих зростає кількість бунтів - вони відмовляються йти на штурми.