RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Молдові тривають протести та сутички з поліцією: є затримані

У неділю, 12 березня, у Молдові з новою силою спалахнули проросійські протести, які переросли у масштабні сутички із силовиками.

Про це пише місцеве видання Newsmaker.

Учасники мітингів, за даними журналістів, висунули ультиматум чинному президенту Майє Санду та проєвропейському уряду.

У мітингу беруть участь представники та симпатики партії "Шор", яка відкрито виступає за дружні стосунки з Росією. Журналісти стверджують, що на мітинги у Кишиневі звозили людей із інших регіонів країни.

Читайте також: Скільки залишилося боєприпасів на складах у Придністров'ї: озвучено неймовірну цифру

Від участі в акціях відмовилася партія "PACE" та Асоціація силових органів Scutul Poporului. Таке рішення було ухвалено після того, як влада 11 березня попередила про можливі масові заворушення під час протестів.

У ході масштабних мітингів учасники висунули уряду та президенту ультиматум: до 13:00 13 березня влада має вирішити питання з компенсаціями рахунків за енергоресурси в зимовий період. Однак у резолюції проросійських сил не сказано, до яких дій вдадуться мітингувальникам, якщо ці вимоги не будуть виконані.

О 16:00 за місцевим часом журналісти уточнили, що мітинги в Кишиневі почали вщухати. Голова Генерального інспектората поліції Віорел Чернеуцяну наголосив, що за підсумками акцій протесту затримали близько 50 осіб.

Поліція Молдови окремо повідомила, що змогла запобігти змові Росії щодо дестабілізації ситуації в країні. За словами Чернеуцяну, агент під прикриттям проник до груп диверсантів, деяких громадян Росії, яким пообіцяли $10 тисяч за організацію масових заворушень для дестабілізації Молдови.

Раніше ми розповідали, навіщо Росія влаштовує напругу довкола Молдови.