RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суровікіна заарештовано? Що відомо про місцезнаходження путінського "генерала Армагеддону"

Після "пригожинського бунту", що закінчився "пшиком", командувача Повітряно-космічними силами РФ генерала Сергія Суровікіна могли заарештувати за звинуваченням у державній зраді, оскільки той нібито був обізнаний про підготовку до "маршу справедливості" ПВК "Вагнер".

Про це повідомляє канал "Досье шпиона".

Зазначається, що Суровікін був заарештований у середу ввечері, 27 червня і зараз перебуває у московському СІЗО "Лефортове".

Читайте: Головні цілі – Шойгу та Герасимов: WSJ дізналися деталі плану Пригожина

"Також не вдалося уникнути проблем із законом його заступнику – генерал-полковнику Андрію Юдіну", – зазначено у повідомленні.

Натомість генерал-полковник Андрій Юдін спростував, що він разом із Суровікіним знаходиться у СІЗО. "Я перебуваю у відпустці, вдома", — сказав Юдін, додавши, що не має інформації про місцезнаходження "колеги".

Причиною, через яку військовий міг потрапити до рук ФСБ РФ, стало те, що Суровікін не тільки був обізнаний про підготовку "походу на Москву", але й усіляко сприяв реалізації планів бунтівників.

Зазначимо, російський правозахисник Володимир Осєчкін заявляв, що операція ПВК "Вагнер" на території РФ готувалася понад 8 місяців, і в курсі планів Пригожина були високі військові чини, які "сприяли", що найманці не зустрічали особливого опору. Зокрема, йдеться про командувача повітряно-космічними силами ЗС РФ Сергія Суровікіна.

Крім того, про те, що колишній командувач "СВО", "генерал-Армагеддон" був поінформований про бунт, що готується, написало видання NYT з посиланням на джерела в американській розвідці.

Водночас прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков назвав "спекуляціями та пересудами" інформацію про арешт Суровікіна.

Нагадаємо, що під час бунту генерал армії Сергій Суровікін "вийшов в ефір" і закликав командирів та бійців групи "Вагнер" "підкоритися волі президента" та вирішити питання мирним шляхом.

  • Вас може зацікавити:

"Порятунок" Пригожина: чому це є стратегічним програшем Лукашенка

Чому Вагнер не пішов на Москву: Пригожин зробив зізнання

Нові лякалки: на Заході "придумали" ще один похід для "Вагнера"