RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

А статуетки вручатимуть? У Петербурзі зірвали лекцію Стрєлкова-Гіркіна: фото

У Санкт-Петербурзі поліція зірвала лекцію військового злочинця Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, який зібрався "звільняти" Казахстан, після перемоги РФ в Україні.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: Заздрість Путіна: чому російський диктатор раптово виліз із бункера

"Поліція прийшла до книжної лавки "Листва" в Петербурзі, де планувалася лекція Гіркіна. Спершу організатори лекції отримали попередження від поліції. Напередодні лекції до лавки приїхали співробітники "служби боротьби з тероризмом" та росгвардії під приводом повідомлень про "мінування" лавки. Під час т.зв. "розмінування" в лавці провели обшук. Гіркін переніс лекцію до іншого місця, адреса якого не розголошувалась", - йдеться в повідомленні.

Сам Гіркін висунув версію, що місцеве управління ФСБ фінансується ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним та пов'язав зрив лекції з цією обставиною.

Пізніше стало відомо, що Гіркін знайшовся. Він прочитав лекцію для вузького кола слухачів у неназваному місці.

"Він таки прочитав лекцію для вузького кола слухачів. Адреса проведення заходу тримали у найсуворішому секреті. На зустрічі були присутні близько 30 осіб" , - наголошується в повідомленні.

Як відомо, раніше в одному з кафе Санкт-Петербурга, де часто проводилися "патріотичні" вечори, пролунав вибух. Внаслідок цього загинув так званий "військкор" Владлен Татарський, ще 16 людей отримали скалкові поранення. Вибухівка була захована в статуетці у вигляді бюста самого Татарського, яку принесла дівчина на "творчий вечір" і подарувала Татарському. При цьому в кафе не дотримувалася безпеки і відвідувачів ніхто не перевіряв.

Також "Апостроф" повідомляв, що в Москві розібрали і викинули на смітник "народний меморіал" на честь пропагандиста Владлена Татарського, який загинув внаслідок вибуху в барі.

Вас також може зацікавити:

Отримав статуетку "Гойда": реакція українців на смерть Владлена Татарського

Кадиров дочекався кінця "заколоту" Пригожина і видав цікаве пояснення демаршу "вагнерівців"

Медведчук за лаштунками та спільники у Кремлі: хто допомагав Пригожину у "заколоті"