RU  UA

Заколот Пригожина пройшов по сценарію Кремля: що хотів виграти Путін

Глава Кремля Володимир Путін заздалегідь знав про заколот ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним, він покращив собі рейтинг, як переможець у сутичці, але програв стратегічно, оскільки його дії призведуть до низки подібних подій.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

Читайте також: Заздрість Путіна: чому російський диктатор раптово виліз із бункера

"Заколот Пригожина був зрежисований з самого початку. Путіну все було відомо. І на зустрічі Путіна з Пригожиним вони помирилися. Зараз Пригожин чудово почувається в Росії. Путін тактично виграв, але програв стратегічно. Він покращив собі рейтинг, як переможець заколоту. Але, стратегічно це програш, оскільки відкриває шлях до наступних подій”, – сказав Пономарьов.

За його словами, Лукашенко був підключений до переговорів навмисно. Він громадянин іншої країни. Водночас, пропаганда стверджує, що в Росії переможець один – Путін.

"Путін зараз не проти того, щоб виглядати слабким в очах Заходу. Він підкреслює, що він загнаний у глухий кут і може використовувати будь-яку зброю, в тому числі, ядерну. Зараз Захід це помітив, все більше розмов про те, що Путін слабкий. І це може вплинути на постачання зброї. Наше завдання – переконати Захід у тому, що українська перемога – найбезпечніший спосіб закінчення війни”, - наголосив Пономарьов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російська влада не збирається переслідувати найманців, які брали участь у заколоті Пригожина, враховуючи "заслуги" на фронті.

Вас також може зацікавити:

Вже є сигнал: Зеленський допустив новий бунт у Росії

Кадиров дочекався кінця "заколоту" Пригожина і видав цікаве пояснення демаршу "вагнерівців"

Медведчук за лаштунками та спільники у Кремлі: хто допомагав Пригожину в "заколоті"