RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін зустрічався з Пригожиним після заколоту: Пєсков розповів про зустріч у Кремлі

Голова Кремля Володимир Путін, через п'ять днів після бунту ПВК "Вагнер", зустрівся з Євгеном Пригожиним та командирами бойовиків.

Цю інформацію підтвердив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Читайте також: Заздрість Путіна: чому російський диктатор раптово виліз із бункера

"Путін зустрівся з головою ПВК "Вагнер Євгеном Пригожиним у Кремлі. Було 35 осіб - усі командири загонів та керівництво "Вагнера". Зустріч відбулася 29 червня та тривала три години”, - заявив Пєсков.

За його словами, Путін дав оцінку діям "Вагнера" та вислухав їх пояснення. Бойовики виклали свою версію події, а також запевнили, що вони "залишаються прихильниками президента і готові далі продовжувати роботу".

Як відомо, раніше про зустріч Путіна з Пригожиним у Кремлі писала французька La Liberation. Згідно з інформацією видання, щонайменше з п'ятниці, 1 липня, Пригожина утримували у Кремлі, куди його викликали разом із командирами підрозділів найманців. Він зустрівся з Путіним, а також з генералом Віктором Золотовим, командувачем Росгвардії та головою російської зовнішньої розвідки Сергієм Наришкіним.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російська влада не збирається переслідувати найманців, які брали участь у заколоті Пригожина, враховуючи "заслуги" на фронті.

Вас також може зацікавити:

Кадиров дочекався кінця "заколоту" Пригожина і видав цікаве пояснення демаршу "вагнерівців"

Сервіс для диктатора: як виглядає бронепоїзд Путіна

Медведчук за лаштунками та спільники в Кремлі: хто допомагав Пригожину в "заколоті"