RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Гайки закрутили ще більше: в Росії заборонили рух ЛГБТ

У Росії "Міжнародний громадський рух ЛГБТ" визнали "екстремістською" організацією та заборонили.

Про це повідомляє "Нова газета Європи".

Відомо, що засідання у Верховному суді РФ у Москві проходило у четвер, 30 листопада, у закритому режимі, без відповідача та журналістів. Рішення за позовом виніс суддя Верховного суду Олег Нефьодов.

На засіданні був присутній представник Мін'юсту. Представники "Міжнародного громадського руху ЛГБТ", який виник після подання позову Мін'юстом, заявили, що суд знехтував їх клопотанням про приєднання до справи.

Читайте також: У Росії піднімуть призовний вік і закриють кордони: Путін підписав закони

"У зв'язку з цим наш адвокат на засіданні не присутній з міркувань безпеки. Засідання проходить нелегітимно в односторонньому порядку: позивач є, а відповідача немає, не допущена жодна зацікавлена особа. У разі якщо нашу заяву схвалять, суд буде зобов'язаний провести засідання наново, ми розраховуємо на такий результат. Однак якщо заднім числом нам відмовлять, нас не повідомлять про результати. У такому випадку, щоб дізнатися про результати, доведеться сподіватися на публікації пресслужб ЗС та Мін'юсту, а в майбутньому — на реєстр Росфінмоніторингу", — розповіли в "Міжнародний громадський рух ЛГБТ".

Нагадаємо, раніше російські правозахисні організації звернулися до Верховного суду із проханням відхилити позов Мін'юсту. За їхніми словами, "Міжнародного громадського руху ЛГБТ" не існує, тому ніхто не може виступити в суді як відповідач або зацікавлена особа. При цьому незадовго до цього квір-активісти оголосили про створення "Міжнародного громадського руху ЛГБТ".

Раніше ми писали, що Росія отримала черговий сильний удар від ЄС.

  • Вас може зацікавити:

У Росії на стратегічно важливій магістралі спалахнув поїзд з паливом: вражаюче відео

Ворог влаштовує шалені атаки на Авдіївку: яка зараз ситуація в місті

Українські бійці просунулися на лівому березі Дніпра: карти бойових дій