RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Росії після атаки безпілотника повністю зупинився Куйбишевський НПЗ

Після атаки українського безпілотника на російський Куйбишевський НПЗ у ніч проти 23 березня, він припинив роботу - це ще більше посилю труднощі російського нафтопереробного сектора.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Також, додаткових проблем додає те, що необхідність екстреного ремонту після численних атак дронів ускладнила постачання.

Зазначається, що НПЗ "Роснафти" зупинив одну з установок первинного перероблення - CDU-5, тим самим лишившись половини своєї потужності. Хоча CDU-4 не постраждав від атаки, він має технічний зв'язок із пошкодженим CDU-5 і без нього працювати не зміг.

Читайте також: В США зробили заяву щодо ударів України по російських НПЗ

Згідно з агентством, близько 14% об'єктів нафтопереробної галузі Росії відключено через атаки безпілотників. У зв'язку з цим Росія змушена була збільшити імпорт бензину з Білорусі, щоб вирішити можливий дефіцит палива. Крім того, експорт бензину було заборонено протягом наступних шести місяців, починаючи з 1 березня. Ці заходи призначені для запобігання зростанню внутрішніх цін на паливо в Росії.

Водночас ситуація на російських нафтопереробних заводах трохи полегшилася, оскільки відновилася робота одного з агрегатів Рязанського НПЗ, який значно більший, ніж Куйбишевський НПЗ.

Нагадаємо, раніше дрон атакував ще один НПЗ в Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Україна почала бити по електро­станціях: чи згасне світло у Росії

Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ

"Бавовна"на НПЗ в РФ: яка була реакція України на заклики США припинити удари