RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Тепер друзі: в Росії хочуть виключити Талібан з переліку терористичних організацій

Терористичне угруповання "Талібан" у Росії хочуть виключити зі списку заборонених організацій – про це доповіли Путіну МЗС та Мін'юст.

Про це повідомляють російські пропагандистські пабліки.

"Це обов'язково. Без цього про визнання говорити буде передчасно. Тому це питання продовжує опрацьовуватися. Усі міркування доповіли вищому керівництву Росії. Чекаємо на ухвалення рішення", - пояснив директор другого департаменту Азії МЗС Замір Кабулов.

Окрім цього, він наголосив, що Росія не проти бачити талібів серед учасників Петербурзького міжнародного економічного форуму.

"Традиційно афганці зацікавлені у продовженні розширення співробітництва із закупівлі нафтопродуктів у Росії та інших товарів підвищеного попиту. Звичайно, перспективно можна буде поговорити про використання транзитних можливостей Афганістану для розширення товарообігу з великим регіоном", – додав дипломат.

Нагадаємо, "Талібан" — релігійно-політичний воєнізований рух, який деякі країни визнають як терористичне угруповання. Воно було визнано таким і в Росії ще в 2003 році. Однак, у 2019 році в Москві пройшла конференція, на якій були присутні представники "Талібану" разом із головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Після того, як таліби прийшли до влади в Афганістані у 2021 році, Володимир Путін і МЗС Росії висловилися про можливе виключення "Талібану" зі списку терористичних організацій. Державні ЗМІ отримали вказівку виключити термін "терористичний" при описі талібів. Натомість рекомендувалося додавати виноску: "Організація перебуває під санкціями ООН за терористичну діяльність".

Раніше ми писали, хто такі таліби та як вони захопили владу в Афганістані.

  • Вас може зацікавити:

Туризм із присмаком крові: таліби організували тур, щоб побачити знищеного ними Будду, фото та відео

Талібан оголосив війну Ірану, на кордоні сталися збройні сутички: є загиблі та поранені. Відео

Путін зробив заяву про теракт у "Крокусі" і згадав Україну