RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

У Кремлі прокоментували замах на Трампа

В Кремлі натякнули, що не здивованні спробою замаху на життя Дональда Трампа, посилаючись на відповідну атмосферу, яку нібито створила американська адміністрація.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Пропагандистське медіа ТАСС передає коментар речника Кремля Дмітрія Пєскова. Він вказав, що Кремль засуджує будь-які прояви насильства під час політичної боротьби. Разом з цим він натякнув, що в Росії не здивовані замахом на Трампа на тлі попередніх спроб усунути його як кандидата на президентських виборах.

"Після численних спроб усунути кандидата Трампа з політичної арени з використанням спочатку правових інструментів, судів, прокуратури, спроб політичної дискредитації та компрометації кандидата для всіх сторонніх спостерігачів було очевидно, що його життя перебуває в небезпеці", - сказав Пєсков.

Він вказав, що нібито американська адміністрація "вільно чи мимоволі перенесла у внутрішню політику свої методи роботи", натякнувши на зв’язок між замахом на Трампа та зовнішньою політикою адміністрації Джо Байдена. За його словами чинна влада США начебто сама створила "атмосферу насильства", яка вплинула на ситуацію зокрема із замахом на Дональда Трампа.

"Ми зовсім не думаємо і не вважаємо, що спробу усунення кандидата в президенти Трампа організувала чинна влада, але атмосфера, яку створила ця адміністрація під час політичної боротьби, атмосфера навколо кандидата Трампа, саме вона і спровокувала те, з чим сьогодні зіштовхнулася Америка", – сказав він.

Читайте також в "Апостроф", як штаб президента США Джо Байдена швидко змінив свою стратегію після спроби вбивства Дональда Трампа в західній Пенсільванії, скасувавши словесні нападки на колишнього президента, щоб зосередитися на посланні єдності.