RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Чому Україна визнала участь ЗСУ в боях під Курськом — відповідь генерала

Сили оборони України досягли певних проміжних результатів в Курській області РФ, а тепер на підконтрольних ЗСУ територіях треба забезпечувати певний режим для цивільних, тому Україна мала визнати свою причетність до цієї операції.

Про це повідомив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в інтерв'ю каналу "Сейчас".

"Ми дійшли до певного етапу вирішення стратегічних завдань, і навіть, якщо ми будемо змушені піти з Курської області, то ми вже і так досягли певних результатів. Вже не було можливості це все приховувати", - заявив він.

Фото: Reuters

За словами екс-посадовця СБУ, наразі українському військово-політичному керівництву треба скоординувати подальші дії з міжнародними організаціями, щоб вони мали доступ на ці російські території і могли надати допомогу цивільним.

"Ми зіштовхнулися з ситуацією, що якщо ми там залишаємося, будуємо якісь рубежі, щоб обороняти їх, то нам треба щось вирішувати з режимом в тилу. А режим забезпечує Національна гвардія, МВС. І що робити з людьми? Треба запрошувати спостерігачів, гуманітарні організації, за допомогою яких маємо визначатися, який прапор підіймаємо над тою чи іншою будівлею, які документи будемо видавати людям, адже кожен день хтось народжується і хтось помирає, і що їм виписувати, з яким гербом – це питання. Тому наші служби й отримали доручення забезпечити функціонування тилу", - заявив Віктор Ягун.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Сили оборони України проводять операцію в Курській області РФ. Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що під контролем Сил оборони України наразі понад 1000 кв. км території РФ.