RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Генерал СБУ назвав три ключові проблеми для росіян під Курськом

Російські військові підрозділи, яких Кремль кинув на захист Курської області, мають у своєму складі переважно строковиків, не мають достатньо техніки і боєприпасів, при цьому їхні дії куруються ФСБ.

Про це повідомив генерал-майор Служби безпеки України, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун в інтерв'ю для "Апостроф TV".

"Вони, на жаль, не знімають бойові частини з лінії фронту, а використовують для поповнення (на Курщині) строковиків. Вони змушують їх підписувати контракти, і досвіду проведення бойових дій у них немає. Наскільки це їм допоможе? Величезна проблема в них з бойовою технікою – де знайти не просто кількість, а посадити їх на броню, забезпечити боєприпасами", - розповів екс-посадовець української спецслужби.

Він також вказав на можливі проблеми з координацією дій супротивника на Курщині, адже керівництво ФСБ, якому доручено проведення операції з витіснення ЗСУ, не має такого бойового досвіду.

"Це не військова операція, за їхнім визначенням, а контр-терористична операція. Подивимося, наскільки якісними будуть їхні дії, коли ними керують не армійські генерали, а ФСБ-шники", - пояснив Віктор Ягун.

Раніше генерал-майор СБУ заявив про ймовірне масштабування операції ЗСУ в Курській області із отриманням контролю над іншими регіонами РФ, що стане важливим активом на перемовинах про припинення війни з Росією.