RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

3 жовтня

2 жовтня

Всі новини

В РФ поскаржились на понад сотню БпЛА: куди долетіли безпілотники

Вночі 3 жовтня в Росії поскаржились на масовану атаку безпілотників. Російська влада звітує про понад сотню БпЛА. Вибухи лунали в кількох областях РФ. Вранці в Казані через загрозу БпЛА затримували авіарейси.

Матеріал підготував "Апостроф".

Російські медіа повідомляли про нібито 113 ліквідованих безпілотників, з яких 73 БПЛА - над територією Бєлгородської, 25 БПЛА - над Воронезькою, 14 БПЛА - над Курською і один над Брянською областями.

Про безпілотники у Бєлгороді та області писали ще вночі 2 жовтня. У місті було гучно від прольотів БпЛА та роботи російської ППО. В небі місцеві жителі фіксували яскраві спалахи.

Зауважували, що унаслідок падіння фрагментів безпілотників у Бєлгороді загорілося сміття на даху гаража, у селі Ближня Ігуменка Бєлгородського району на території приватного господарства сталося загоряння лазні. В селах Комсомольське та Прохоровка горіла трава. Губернатор Гладков писав про двох поранених та про деякі пошкодження, зокрема, у трьох приватних домоволодіннях вибито вікна, посічено покрівлі, фасади та паркани. Пошкоджено легковий автомобіль.

Після атаки безпілотників пожежі спалахнули також у Борисоглєбську Воронезької області. Там знаходили уламки безпілотника.

Місцеві Telegram-канали писали, що в деяких районах Курської області вночі періодично було чути вибухи - зауважують, що це була нібито робота ППО по БПЛА.

Станом на ранок деякі області Росії ще чекають на "візит" безпілотників. Зокрема в аеропорту Казані запровадили режим «Килим». Попередньо через загрозу атаки безпілотників. Затримано рейси на виліт і на приліт.

Раніше "Апостроф" також писав, що в ніч на неділю, 29 вересня, Сили оборони України завдали масованого удару дронами по арсеналу боєприпасів поблизу селища Котлубань Волгоградській області РФ. Атаку було здійснено за допомогою 120 дронів українського виробництва, які подолали відстань у 600 км.