RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

7 жовтня

Всі новини

Президент Туреччини та голова Гагаузії: хто ще привітав Путіна з днем ​​народження

Російського диктатора Володимира Путіна, якому 7 жовтня виповнилося 72 роки, з днем народження привітали лише кілька світових лідерів. Тоді як більшість своєю "мовчанкою" продемонстрували зневагу.

Невеликий список опублікував російський пропагандистський медіаресурс.

Першим у переліку поставили президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, який привітав з днем народження у телефонній розмові.

Другим йде самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Там навели його слова, що "Мінськ цінує позицію Росії, націлену на розвиток відносин".

Третім у списку поставили прем'єр-міністра Вірменії Ніколу Пашиняна. Зауважили, що він у вітальному посланні наголосив, що "очікує спільної активізації двосторонньої взаємодії".

Також привітав президент Нікарагуа Даніель Ортега, лідер Республіки Сербської Боснії та Герцеговини Мілорад Додік, голова Гагаузії, автономного регіону Молдови, Євгенія Гуцул.

Окрім того, відзначились: гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо, ватажки так званих "ДНР та ЛНР", які наголосили на важливій "ролі Путіна у долі Донбасу", гауляйтер окупованих територій Запоріжжя Євген Балицький, глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

Привітав і лідер Чечні Рамзан Кадиров, зазначивши, що "в республіці глибоко вдячні президентові за допомогу у досягненні миру та стабільності в регіоні".

Нагадаємо, раніше ми писали, що істерика російського диктатора через можливе скасування неформальних заборон на удари західною зброєю по території Росії, свідчить про безумовний страх та бажання вести війну лише на непаритетних умовах.