RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

9 жовтня

Всі новини

Виникли проблеми з дронами: окупанти скаржаться на блокування Discord в РФ

Російських окупантів та z-пропагандистів обурило блокування на території РФ платформи Discord, через що виникли проблеми у російських дроноводів.

Про це росіяни пишуть у соцмережах.

Сервіс використовують як росіяни, так і українські військові для трансляції відео з безпілотників та голосових чатів.

Z-канали скаржаться, що після блокування альтернативи армії РФ не надали.

"Рішенням заблокувати в Росії "Дискорд" цивільні чиновники завдали шкоди фронту, через що, швидше за все, збільшилися втрати серед наших бійців і техніки... І начхати на фронт, начхати на втрати, на те, що людей у нас на фронті не сказати, що достатньо, як і на постійні нагадування президентом про важливість перемоги для Росії”, - написав російський “воєнкор” Роман Альохін.

"Забороняється сервіс, який використовують в армії. І ще періодично до телеги придивляються. Зате до ВК, який начебто як навколодержавна організація, але при цьому особливо завзято любить модерувати патріотичні спільноти, в РКН чомусь ставляться нормально", - заявив російський військовий блогер Євген Рассказов.

"Можна вже другу зірку героя України Роскомнагляду вручати... З такими друзями нам вороги без потреби", - пише Живов Z.

"Більша частина зв'язку, коригування та наведення проходила через нього. Ті, хто блокує дискорд - буквально стріляють у російську армію", - пише ще один російський блогер

.

Як повідомляв "Апостроф", причиною блокування Discord у РФ назвали запобігання його використанню "в терористичних та екстремістських цілях, продажу наркотиків та у зв'язку з розміщенням протиправної інформації".