RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Правозахисники звинуватили війська Асада у застосуванні хімзброї у Сирії

Війська сирійського президента Башара Асада використовували хімічну зброю - нервово-паралітичний газ зарін та хлор - у Хан-Шейхуні 4 квітня і під час трьох інших атак за останні шість місяців. Про це повідомила правозахисна організація Human Rights Watch.

За даними організації, сирійські сили режиму Башара Асада здійснили газові атаки у грудні 2016 року,у березні 2017 року і 4 квітня 2017 в Хан-Шейхуні, де загинули щонайменше 92 людини.

"За останні шість місяців уряд використав військові літаки, вертольоти і сухопутні війська для атак хлором і зарином в Дамаску, Хамі, Ідлібі і Алеппо. Це широко поширене і систематичне використання хімічної зброї", - розповіла виконавчий директор Human Rights Watch Кеннет Рот.

Фото і відео, як повідомляють Human Rights Watch, на яких можна побачити залишки зброї, яким атакували Хан-Шейхун 4 квітня, відповідають характеристиці хімічних бомб радянського виробництва, які спеціально призначені для доставки зарину.

Нагадаємо, раніше організація по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) після проведення лабораторних експертиз підтвердила, що у сирійській провінції Ідліб було використано хімічну зброю.

Після цього США ввели санкції проти сирійського уряду за застосування хімічної зброї проти цивільного населення країни.