RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

З'явилося фото українця, який врятував у Єгипті туристку від акули-вбивці

У мережі з'явилося фото 52-річного українця Михайла Волошина, який 5 серпня врятував на єгипетському курорті Марса-Алам поранену акулою австрійську туристку.

Як повідомляє Hyser, Волошин з дружиною пірнав з пірсу, неподалік від них плавала група туристів з Австрії. Українець побачив, що біля 20-річної дівчини щось відбувалося, і він підплив ближче, щоб подивитися. У цей момент виринула акула і вирвала з лівої частини живота дівчини шматок м'яса.

Волошин підплив, вона вхопилася за нього, а далі йому нічого не залишалося, як гребти до пірсу.

Під час події відзначився також співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій Києва Юрій Білецький.

"Оперативно оцінивши обстановку, [він] зрозумів, що місцеві рятувальники не приймають жодних масштабних дій з евакуації людей з води, тому Юрій скористався можливістю евакуації людей з допомогою рятувальних човнів", - йдеться у повідомленні ГСЧС України у м. Києві.

"Думаю, це йому треба сказати спасибі за те, що жертв більше не було. Хлопець скомандував рятувальникам, щоб кидали свистіти, а хапали човни і діставали всіх, хто там ще плавав ", - розповів Turprofi.com.ua один з очевидців події.

Нагадаємо, раніше в Туреччині український льотчик Олександр Акопов в екстремальних умовах посадив пасажирський літак, який було серйозно пошкоджено градом.