RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Бракує ресурсів: в Росії вказали на серйозну проблему Путіна в Сирії

Президент Росії Володимир Путін має стратегію зі створення в Середземному морі потужної ескадри, однак, у нього бракує ресурсів на її реалізацію.

Таку думку російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер висловив в колонці на "Апострофі".

Оглядач вважає, що після виведення американських військових з Сирії Росія продовжить створювати для себе тверду базу для середземноморської ескадри, яка повинна включати і авіабазу для прикриття з повітря, і військово-морську базу в Тартусі. У той же час, у Росії слабенький Чорноморський флот, не вистачає кораблів.

"У Кремля є стратегія в Сирії - досить ясна, чітка і виглядає розумною, і він її здійснює. Але у Росії не вистачає ресурсів, щоб створити в Середземному морі могутню ескадру з базою підтримки, щоб в разі великої війни "замкнути" протоки Босфор і Дарданелли. Триста років уже російська стратегія в цьому регіоні будується навколо проток. І Крим для неї ж - бо це база, щоб "замкнути" Босфор з півночі. Але добре б підперти і Дарданелли з півдня", - зауважив Фельгенгауер.

"У американців все навпаки: у них дуже багато ресурсів, але немає ніякої більш-менш чіткої стратегії. Це дивовижне змагання. Я, в усякому разі, спостерігаю за ним з великим інтересом", - резюмував військовий оглядач.

Більше читайте в колонці Фельгенгауера на "Апострофі" - Виведення військ Трампа з Сирії: чого чекати від Путіна і чи варто хвилюватися Україні.