RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Криза на Близькому Сході: в Ірані відмовилися від "ядерних" обмежень

У неділю, 5 січня, керівництво Ірану прийняло рішення про вихід з домовленостей щодо своєї ядерної програми.

Про це повідомляється в поширеній заяві уряду країни.

"Іран остаточно відмовиться від обмежень по ядерній угоді, перш за все це стосується числа центрифуг. Таким чином іранська ядерна програма не матиме ніяких обмежень в частині виробництва, включаючи потужності зі збагачення, процентне співвідношення і кількість збагаченого урану, а також дослідження в цій області і подальший розвиток програми", - йдеться в заяві.

При цьому Іран заявив про продовження своєї співпраці з МАГАТЕ і можливе повернення до виконання своїх зобов'язань з ядерної угоді, якщо санкції щодо країни будуть зняті і врахування інтересів Ірану буде гарантоване.

Офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що Тегеран не відмовляється від продовження переговорів з "п'ятіркою" підписантів договору, однак попередньо повинен домогтися, щоб США відповіли за вбивство Касема Сулеймані.

Нагадаємо, в ніч на 3 січня війська США завдали ракетного удару по аеропорту столиці Іраку, Багдада. В результаті удару був убитий впливовий іранський генерал Касем Сулеймані і лідери місцевого шиїтського ополчення. Детальніше про наслідки операції читайте в матеріалі "Апострофа": Динаміт в пороховій бочці: чим загрожує світу загибель Касема Сулеймані.