RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ракетний розстріл гвинтокрила з українцями на борту в Афганістані: нові подробиці, фото і відео

Гелікоптер із двома українськими пілотами, у який 25 січня о 8:00 у провінції Гільменд (Афганістан) влучила керована ракета, прийняли за військовий транспорт, який доставляв солдат.

Про це повідомляє на TV8.

На сьогодні достеменно відомо, що гелікоптер належав молдавській компанії та займався постачанням продуктів харчування. Його могли переплутати із військовим гелікоптером, який перевозив бійців у район Каякі.

У Молдові наполягають, що ракетного удару завдали таліби, але рух "Талібан" не взяв на себе відповідальність за інцидент.

Дані про членів екіпажу теж різняться. У Молдові заявили про те, що у постраждалому гелікоптері було двоє пілотів-українців та четверо афганських військовиків. У Афганістані говорять про те, що авіатранспорт просто виконував аварійну посадку. А у інформаційному агентстві Ariana News повідомили про те, що поранено четверо афганських військових.

Як писав "Апостроф" раніше, 10 лютого 2018 року на території сирійської провінції Афрін збили турецький гелікоптер, який приймав участь у військовій операції проти курдських загонів.