RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

США завдали вночі ударів по іранських об'єктах в Сирії: що відомо

У відповідь на обстріл американських баз, в ніч на 27 жовтня, Сполучені Штати завдали ударів по двох іранських об'єктах у Сирії, які використовував КВІР.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони США.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постам Хезболли у Лівані

Зазначається, що президент США Джо Байден наказав завдати високоточних ударів по двох об'єктах у східній Сирії, які використовував КВІР (Корпус вартових ісламської революції) та пов'язані з ним угруповання.

"Це високоточні удари в цілях самооборони. Вони є відповіддю на серію невдалих атак проти американського персоналу в Іраку і Сирії, що тривають і здебільшого з боку підтримуваних Іраном бойовиків, які почалися 17 жовтня", - йдеться в заяві Пентагону.

В американському Міноборони підкреслили, що Штати не прагнуть конфлікту і не мають наміру або бажають брати участь у подальших військових діях. Атаки проти американських сил, які підтримує Іран, неприйнятні та мають бути припинені.

"Іран хоче приховати участь і заперечує свою роль у цих нападах на наші сили. Ми їм не дозволимо. Якщо атаки ставлеників Ірану на війська США продовжаться - ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу", - наголосили в Пентагоні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Військовий корабель США потрапив під обстріл бойовиків, підтримуваних Іраном біля берегів Ємену.

  • Вас також може зацікавити:

Що буде з сектором Газа після розгрому ХАМАС: стали відомі плани Ізраїлю та США

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни