RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ізраїльські війська увійшли до лікарні в Газі, де був штаб і склад зброї ХАМАС: фото

Війська Ізраїлю, який став жертвою нападу ХАМАС 7 жовтня і понад місяць веде війну зі знищення терористів у Секторі Газа, увійшли до найбільшої лікарні у Газі Аль-Шифа – за їхніми словами, там перебувають угрупування бойовиків ХАМАС і їх закликають негайно здатися.

Про це повідомляє "SkyNews".

"Останніми тижнями ЦАХАЛ неодноразово публічно попереджав, що продовження військового використання госпіталю ХАМАСом ставить під загрозу його захищений статус згідно з міжнародним правом, і давав достатньо часу, щоб припинити це незаконне зловживання лікарнею", — йдеться в заяві ЦАХАЛу у соцмережі "Х".

Вчергове армія Ізраїлю наголосила на припиненні військових дій палестинців у лікарні у вівторок, 14 листопада, проте до них не дослухалися. Попри те, що десятки тисяч людей покинули лікарню, станом на вівторок, у ній знаходилося близько 650 пацієнтів і 500 співробітників, а також близько 2500 переміщених палестинців.

За словами ізраїльських розвідників, лікарня використовується ХАМАСом як військовий штаб, що порушує закони війни. Вони наголошують, що під Аль-Шифою існує величезна мережа тунелів, що простягаються через Сектор Гази. Так, під лікарнею можуть утримувати заручників, а там також є склад зброї та командні центри.

Читайте також: Війна з Хезболлою - питання часу: з якими проблемами стикнувся Ізраїль під час операції проти ХАМАСу

Про це ж заявляють і представники Білого дому – вони мають розвідувальні дані, які показують, що ХАМАС використовував лікарні в Газі, включно з лікарнею Аль-Шифа, "для приховування та підтримки своїх військових операцій і утримання заручників".

"Я можу підтвердити вам, що у нас є інформація про те, що ХАМАС і Палестинський ісламський джихад використовували деякі лікарні в секторі Газа, включаючи Аль-Шифа, і тунелі під ними, щоб приховувати й підтримувати свої військові операції та утримувати заручників", - заявив речник Ради національної безпеки Джон Кірбі, посилаючись на інформацію, отриману від розвідки.

Наразі правдивість цих заяв не доведено і якщо так надалі триватиме, захоплення медичного комплексу буде розцінюватися, як воєнний злочин.

Варто зазначити, що лікарня Аль-Шифа – найбільша лікарня в Газі, розгалужений комплекс площею 22 гектари, де розміщено відділення невідкладної допомоги та новонароджених, а також спеціалізовані відділення. Після початку військових дій, заклад також став табором для біженців.

Раніше ми писали, що ХАМАС готував другий етап нападу на Ізраїль, щоб розпалити велику війну.

  • Вас може зацікавити:

Ізраїль робить у секторі Гази те, що не змогли палестинці – історик Зєєв Ханін

Війна в Ізраїлі – що відбувається 14 листопада, бої у секторі Газа

ХАМАС – все? ЦАХАЛ увійшли в парламент Сектору Гази, фото