RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Ліквідації одного з лідерів ХАМАС знайшли нове пояснення

Ліквідувати одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханію могли за допомогою вибухового пристрою, який був таємно захований в гостьовому будинку, де він зупинився.

Про це пише CNN з посиланням на джерело, знайоме з цією справою.

За словами джерела, бомба була захована близько двох місяців тому в гостьовому будинку, де, як відомо, зупинявся політичний лідер ХАМАС в Тегерані, і здетонувала дистанційно, коли він був у своїй кімнаті.

Іранський уряд і ХАМАС заявляють, що вбивство здійснив Ізраїль. Натомість Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність.

За словами джерела, офіційні особи США були проінформовані про операцію ізраїльськими офіційними особами тільки після вбивства.

Крім того, іранські державні ЗМІ та ХАМАС раніше повідомляли, що Ханія був убитий ракетою, випущеною по будівлі, в якій він перебував. Але, як пише CNN, "викриття того, що бомба була пронесена всередину гостьового будинку, який перебував під захистом Корпусу вартових ісламської революції Ірану, вказує на вражаюче порушення безпеки". CNN звернулася за коментарем до іранського уряду.

Нагадаємо, Times of Israel писало, що Іран пригрозив Ізраїлю через вбивство ватажка ХАМАС Ісмаїла Ханії. Ізраїль попередили, що вбивство Ханії в Тегерані буде зустрінуте "суворою і болісною відповіддю". Іран і фронт опору дадуть відповідь на цей злочин.