RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Як знизити ризик інсульту після 30-річчя: поради Комаровського

Відомий український педіатр Євген Комаровський, який раніше запропонував скасувати уроки фізкультури в школах, розповів, як знизити ризик інсульту в молодому віці.

Про це він говорив в новому ролику на своєму YouTube-каналі.

Комаровський відзначив, що крововилив у мозок у людей незабаром після 30-річчя найчастіше пов'язаний з вродженими патологіями. При цьому ніяких специфічних аналізів для виявлення небезпеки інсульту не існує.

"Ви повинні розуміти, що аналізів для попередження інсульту немає, але медична наука чітко знає фактори ризику, які збільшують можливість інсульту", - розповів Комаровський.

Доктор наголосив, що для того, щоб максимально захиститися від інсульту, потрібно вести здоровий спосіб життя і стежити за своєю вагою.

"У вашому житті не повинно бути пияцтва, куріння, дуже потужний фактор - ожиріння, зайва вага, обмеження фізичної активності", - зазначив Комаровський.

Також, за його словами, важливо регулярно контролювати рівень артеріального тиску і рівень цукру в крові.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Комаровський пояснив небезпеку дідівських методів "лікування" дітей.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я