RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

В Україні зростає кількість заражень на штам "Омікрон": де виявлено нові випадки

В Україні виявлено п'ять нових випадків захворювання на штам коронавірусу "Омікрон". Зокрема цей варіант Covid-19 виявлено у Києві та Київській області, Дніпрі та Львові.

Про це повідомив головний санлікар України Ігор Кузін у Facebook.

Загалом станом на 29 грудня в Україні виявлено шість випадків захворювання на "Омікрон". Перший випадок було підтверджено ще 18 грудня у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П'ять нових – в Інституті епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського.

"Омікрон" виявили у двох мешканців Києва та двох мешканців Київської області. Також по одному випадку підтвердилося у зразках із Дніпра та Львова. Троє з хворих нещодавно були за кордоном (у Німеччині, Польщі та Об'єднаних Арабських Еміратах).

Наразі фахівці проводять епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

Ігор Кузін нагадав про ефективні профілактичні заходи проти будь-яких штамів коронавірусу, у тому числі і проти "Омікрону" - йдеться про носіння масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Як писав "Апостроф", головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі повідомив, що "Омікрон" відрізняється легшим перебігом хвороби, але вищою швидкістю передачі.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я