RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Приносять багато зла: дієтолог назвала 3 найшкідливіших продукти харчування

Раніше дієтолог Світлана Фус назвала найкорисніший овоч сезону, який варто додати до раціону взимку, а тепер її колега Наталія Самойленко перелічила продукти, які найгірше впливають на здоров'я.

Дієтолог, ендокринолог та автор книги "Їж, пий, худни" в інтерв'ю на YouTube-каналі KAMINSKYI заявила, що найбільше шкоди організму приносять трансжири, цукор та алкоголь.

Фото: pixabay.com

"З усіх продуктів я б назвала найнеприємніший - це трансжири. Це маргарини, магазинні майонези, які збільшують онкоризики і є найатерогеннішими продуктами (сприяють розвитку атеросклерозу - Ред.). Вони багато зла приносять нашому здоров'ю, - сказала лікар Самойленко. - Цукор - другий, а третім я б назвала алкоголь. Наша нація п'є багато, це треба визнати. Але у молодших українців ситуація на порядок краща: молодь п'є набагато менше, ніж їхні батьки".

При цьому лікарка розповіла, що солодке може бути корисним. Обирати його потрібно, орієнтуючись на цілу серію цифр: калорії, інгредієнти у складі, інсуліновий та глікемічний індекс (коефіцієнт, що показує швидкість, з якою вуглеводи в продуктах засвоюються організмом і підвищують рівень цукру в крові).

Фото: pixabay.com

Найнижчий показник інсуліну - у чорного шоколаду. До нього входить понад 400 біологічно активних речовин, які допомагають нашому здоров'ю. Також у категорію безпечних солодощів потрапляє натуральна халва та мармелад, в якому багато пектину та мінімум доданого цукру.

"З корисними солодощами теж треба тримати руку на пульсі в плані дозування, - попередила Самойленко. - Вживати їх потрібно у першій половині дня. Обід чи сніданок – найкращий час".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я