RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

РосЗМІ дізналися про плани закупівлі путінським Міноборони українських літаків

Міноборони РФ відмовилося від ідеї покупки близькомагістральних літаків Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) і планує замінити старі Ту-154 і Ту-134 літаками Ту-214, а також Ан-148 виробництва українського концерну "Антонов".

Про це повідомляє видання "Коммерсантъ" з посиланням на заступника голови російського відомства з озброєнь Юрія Борисова.

За його словами, від закупівлі SSJ-100 відмовилися, бо літаки можуть не підійти по ряду характеристик. Джерело видання в Міноборони також пояснило відмову від SSJ-100 "низьким розташуванням двигунів" літака, у зв'язку з чим посадка на військові аеродроми через низьку якість їх злітно-посадкових смуг може призвести до аварії. Інше джерело вказало на причини, пов'язані, зокрема, з обслуговуванням.

Джерела видання зазначають, що поки невідомо скільки Ту-214 і Ан-148 закуплять російські військові, але мова може йти про "десятках машин".

У той же час головний редактор видання "Авиатранспортное обозрение" Олексій Комаров вважає вибір Ан-148 дивним, оскільки частина комплектуючих надходить з України, яка припинила військово-технічне співробітництво з РФ. За його словами, проект знаходиться "в підвішеному стані" і як буде вирішуватися питання незрозуміло.

Рішення російського Міноборони щодо заміни літаків пов'язане з катастрофою 25 грудня військового Ту-154 в Чорному морі, в результаті якої загинули 92 людини.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли заяву віце-прем'єр-міністра РФ Дмитра Рогозіна про те, що Росія готова прийняти авіаконструкторів українського підприємства "Антонов".