RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Стало відомо, як Білорусь продала Україну Росії за знижку на ринку феросплавів

Білорусь, яка раніше не дозволила Євразійському економічному союзу (ЄАЕС) ввести мита на імпорт українського феросилікомарганцю (ФСМ), змінила своє рішення в обмін на знижку від Росії.

Про це повідомляє Комерсант.

За інформацією видання в липні Білорусь заблокувала введення п'ятирічного мита в 26,35% для Нікопольського, Запорізького і Стаханівського заводів феросплавів групи "Приват" Ігоря Коломойського. За словами джерел у галузі, державний Білоруський металургійний завод (БМЗ), як і кілька російських споживачів, спочатку опирався введенню захисних заходів, побоюючись дефіциту і підвищення цін.

В кінці жовтня стало відомо, що Білорусь погодилася на введення мит на українську продукцію.

За словами джерел видання, справа в тому, що найбільший російський виробник феросплавів Челябінський електрометалургійний комбінат (ЧЕМК), що ініціював введення мита, погодився надати БМЗ знижку 20% до спотових цін на ФСМ.

"Це безпрецедентна знижка",— говорить один зі співрозмовників, але не може назвати обсяги споживання білорусів.

Джерело, знайоме з домовленостями сторін, каже, що у ЧЕМК з білорусами "укладена комплексна угода, йдеться не тільки про знижки".

Як повідомляв "Апостроф", в червні Євразійська економічна комісія (ЄЕК) не бачила підстав для введення обмежувальних заходів щодо феросилікомарганцю походженням з України.