RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про велику закупівлю СЗР України у наближеної до Путіна людини

Служба зовнішньої розвідки України 1 грудня за результатами тендеру замовила програмне забезпечення для аналізу і пошуку даних на 1,5 млн грн у ТОВ "АБІ Україна".

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Зазначається, що фірма надасть українській розвідці ліцензії на програми ABBYY InfoExtractor SDK 2.5 і ABBYY Intellectual Search SDK для чотирьохядерного процесора. ЗМІ відзначають, що ці програми працюють тільки англійською або російською мовами.

Журналісти пишуть, що засновниками "АБІ Україна" є генеральний директор Віталій Тищенко з Києва і кіпрська фірма "АББІІ Софтваре Лімітед". Кінцевим бенефіціаром є житель Москви Ші Ян, який доводиться батьком російському підприємцю Давиду Яну.

ЗМІ наголошують, що Давид Ян заснував компанію "ABBYY" і входить у Раду при президенті РФ Володимира Путіна щодо модернізації економіки та інноваційного розвитку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти видання "Наші гроші" заявили, що міністр оборони України Степан Полторак проживає в готельному комплексі на території військової частини в Києві, який побудований на невідомі гроші.