RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

​Трампу ми по барабану: Шендерович висловився про ставлення президента США до Росії

Президент США працює для вирішення власних проблем, тому він ні при яких умовах не буде діяти в інтересах РФ.

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Віктор Шендерович в ефірі радіостанції "Ехо Москви", коментуючи заяву нового глави Пентагону про необхідність вести діалог з РФ з позиції сили.

"Зрозуміло, всі предмет договору. Зрозуміло, Трампу ми взагалі по барабану. Його нічого, крім себе, не цікавить", - говорить Шендерович.

При цьому він зазначив, що після скандалу Майкл Флінн пішов у відставку з посади радника Трампа з нацбезпеки: "Коли великий чин бреше, то він змушений піти у відставку. Заодно він видав, що брехав і наш великий чин, Дмитро Пєсков. Але до Дмитра Пєскова у нас ніяких питань, а там — погнали геть".

Шендерович звернув увагу на скандал навколо Флінна: "Трамп тепер змушений — в цілях відновлення мінімально свого рейтингу... і просто свого обличчя — він змушений зайняти... маятник тепер полетить, зрозуміло, в іншу сторону! І буде антиросійська риторика. Ця риторика, зрозуміла: Трампу, повторюю, взагалі все по барабану. Крім себе. Але оскільки в його інтересах сьогодні антиросійська риторика, то буде антиросійська".

"Він (Трамп – ред.) вирішує свої проблеми. А об'єктивно американські інтереси входять у суперечність з абсолютно агресивною, що вийшла за рамки політикою нового Путіна. З 2014 року починаючи", - підкреслив журналіст.

Раніше колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов прогнозував погіршення відносин Трампа з Путіним.