У травні на ринках та прилавках супермаркетів вже починає з'являтися перша полуниця. З неї можна приготувати натуральний полуничний мармелад або покрити ягоди шоколадом. theLime ділиться простим рецептом такого десерту.
Читайте також: Легкий сезонний десерт: як приготувати полуничний мус з йогуртом.
Інгредієнти: полуниця (10 шт.), шоколад (150 г), посипка для декору.
Також знадобляться зубочистки.
Приготування:
Полуницю промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб вона просохла.
Зубочистки вставляємо у хвостики полуниці – це необхідно, щоб було зручно макати полуницю в шоколад.
Беремо 75 г молочного шоколаду та розтоплюємо його у мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд. Він має стати рідким. Якщо є харчовий термометр – вимірюємо температуру, вона має бути 43-45°С.
Потім всипаємо в рідкий шоколад 25 г, що залишилися, перемішуємо, поки він весь не розчиниться.
Читайте також: Як приготувати ніжне полуничне суфле з желатином: простий рецепт.
У такий самий спосіб розтоплюємо і білий шоколад.
Також до білого шоколаду можна додати харчовий барвник, щоб отримати яскравий колір.
У розтоплений шоколад занурюємо полуницю – так, щоб він покрив її з усіх боків.
Якщо шоколад застиг, ставимо його на 1-2 секунди в мікрохвильову піч.
Потім декоруємо ягоди, покриті шоколадом, на свій смак.
- Раніше ми розповіли, як зробити суфле з ряжанки зі смаком какао.
- Читайте також на theLime, як приготувати солодкий вівсяномлинець з полуницею та шоколадом.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати полуничне морозиво із трьох інгредієнтів: простий рецепт.
- Готуємо вдома смачний віденський сирник з полуницею: рецепт і поради з фото.
- Як приготувати шоколадний десерт брауні з полуницею: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.