Лайм

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Зробіть такі ласощі

У травні на ринках та прилавках супермаркетів вже починає з'являтися перша полуниця. З неї можна приготувати натуральний полуничний мармелад або покрити ягоди шоколадом. theLime ділиться простим рецептом такого десерту.

Читайте також: Легкий сезонний десерт: як приготувати полуничний мус з йогуртом.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: полуниця (10 шт.), шоколад (150 г), посипка для декору.

Також знадобляться зубочистки.

Приготування:

Полуницю промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб вона просохла.

Зубочистки вставляємо у хвостики полуниці – це необхідно, щоб було зручно макати полуницю в шоколад.

Беремо 75 г молочного шоколаду та розтоплюємо його у мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд. Він має стати рідким. Якщо є харчовий термометр – вимірюємо температуру, вона має бути 43-45°С.

Потім всипаємо в рідкий шоколад 25 г, що залишилися, перемішуємо, поки він весь не розчиниться.

Читайте також: Як приготувати ніжне полуничне суфле з желатином: простий рецепт.

У такий самий спосіб розтоплюємо і білий шоколад.

Також до білого шоколаду можна додати харчовий барвник, щоб отримати яскравий колір.

У розтоплений шоколад занурюємо полуницю – так, щоб він покрив її з усіх боків.

Якщо шоколад застиг, ставимо його на 1-2 секунди в мікрохвильову піч.

Потім декоруємо ягоди, покриті шоколадом, на свій смак.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати полуничне морозиво із трьох інгредієнтів: простий рецепт.
  2. Готуємо вдома смачний віденський сирник з полуницею: рецепт і поради з фото.
  3. Як приготувати шоколадний десерт брауні з полуницею: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні