RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Генерал ВСУ на Донбасі розповів, як Савченко може допомогти Україні

У української льотчиці та народного депутата Надії Савченко немає шансів провести переговори з бойовиками на окупованому Донбасі.

Таку думку висловив "Апострофу" генерал-майор Радіон Тимошенко, глава української групи в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК).

Він прокоментував недавню передачу Україні Надії Савченко.

"Мені здається, що звільнення Надії Савченко може означати, що навіть одна з найпотужніших ядерних держав не може перемогти окремо взяту людину, якщо вона мотивована і готова боротися за свої переконання, за свою країну, свій народ, не шкодуючи свого здоров'я і самого життя", — зазначив генерал-майор.

"На питання щодо впливу Надії на процеси врегулювання конфлікту на сході України однозначно відповісти складно. Судячи з заяв самопроголошеного лідера ОРДО Олександра Захарченко, в області визволення полонених шляхом прямих переговорів з бойовиками перспектив у Надії немає", — вважає Тимошенко.

"На мій погляд, більшої уваги заслуговує її мужність у плані виховання як підростаючого покоління, так і військовослужбовців Збройних Сил України. Життя покаже. Все буде залежати від її готовності не тільки боротися, але і правильно розставити акценти в своїй діяльності", — стверджує глава української групи в СЦКК.

Також він зазначив, що введення міжнародної поліцейської місії на Донбасі "буде мати сенс, якщо охопить своїми патрулями не тільки райони уздовж лінії розмежування сторін, а також територію аж до державного кордону нашої країни".

"При цьому необхідно чітке визначення не тільки прав, але й обов'язків представників цієї місії", — додав Тимошенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Бойовики погрожують убивати тих, хто спробує вивезти загиблих, - генерал ЗСУ на Донбасі.