RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Загибель MH17 на Донбасі: в росЗМІ виявили докази причетності бойовиків

В мережі в архіві російських пропагандистських ЗМІ знайшли підтвердження причетності проросійських бойовиків до аварії літака Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Йдеться про державне інформаційне агентство РФ ТАСС.

На сайті дотепер збереглася новина під назвою "Ополченці проголошеної ДНР збили літак Ан-26 українських ВВС", що вийшла 17 липня 2014 року в день загибелі MH17.

"Ополченцями проголошеної Донецької народної республіки (ДНР) в районі міста Торез збитий військово-транспортний літак Ан-26 українських ВПС. Про це повідомляють очевидці з місця подій. За їх даними, літак був підбитий ракетою, після чого став втрачати висоту, впав на землю і згорів", - сказано в новині.

Нагадаємо, в цей день бойовики і російські ЗМІ спочатку прийняли збитий боїнг за український військовий літак і рапортували про це. Але потім ватажки самопроголошених ДНР і ЛНР, а слідом за ними й російські ЗМІ почали видаляти свої пости і новини про те, що трапилося.

У мережі знахідка старої новини-доказу викликала ажіотаж, особливо в світлі публікації звіту влади Нідерландів про те, що літак був збитий сепаратистами ракетою "БУК", привезеною з Росії.

"А що збреше Песков на питання "Куди поділися уламки АН-26, який в тому ж місці і в той же час збили трактористи?", - пише у своєму Twitter видання Грани.ру.

"У Тасс в англійській версії так і висить новина, що 17 липня літак збили ополченці ДНР", - прокоментував знахідку користувач Павло Пряников.

Як повідомляв "Апостроф", в соцмережі у зв'язку з оприлюдненим звітом про результати розслідування щодо збитого над Донбасом літака Boeing рейсу MH17 нагадали відеосюжет російського пропагандистського телеканалу "Lifenews".