RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Перемогти совок: відома волонтер озвучила головне завдання для України

У затяжній гібридній війні головне завдання українців - перемогти совок та корупцію. Про це розповіла волонтер Ольга Решетилова у своїй статті для спецпроекту "Апострофа".

"Нажаль, поки що ми програємо. Відбувся відкат за усіма напрямками, і особливо це помітно у ЗСУ", - відзначила волонтер. За її словами, багато хто з офіцерів, які повернулись у армію з першою хвилею мобілізації та зарекомендували себе як відмінні бойові командири, пішли на дембель, не витримавши тиску "совка".

"Але усе-таки залишались декілька офіцерів рівня командир бригади - командир батальйону, які, принаймні, у моїх очах вселяли сподівання та були здатні щось змінити хоча б на рівні своїх підрозділів. Вони довго тримались, намагались протистояти нескінченним перевіркам, ідіотським завданням, боролись з непрохідністю бюрократії, але і їх, здається, зламала система. Зараз один з них перетворив батальйон у "ансамбль пісні та танцю" і нескінченне свято для волонтерів, другий - недавно у Facebook написав, що більше не витримує та йде, третій плюнув на управління бригадою, не вилазить з "передку", - розповіла Решетилова.

За її словами, перемогти совок - "завдання для залізної людини", і той командир, якому це вдасться хоча б у своєму підрозділі, увійде в історію.

"Величезні сподівання багато хто з волонтерів, і я у тому числі, покладали на нового командуючого ВМС Ігоря Воронченко - бойовий генерал, виняткого порядна людина, сталева воля... Півроку тому я записувала з ним інтерв'ю, і він мені показував список офіцерів - перших претендентів на чистку в ВМС. І що? Ви чули щось про переатестацію? Про голосні звільнення на флоті? Ні, звичайно. Усе на своїх місцях. У морпіхів бардак страшенний, аж до невиплати зарплат та різних нарахувань особовому складу. Якщо навіть у Воронченко не виходить, що тоді говорити про інших", - сказала волонтер.

Докладніше про діяльність волонтерів у зоні АТО читайте у спецпроекті "Апострофа" "Професія - волонтер".