RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Американські журналісти дізналися важливу новину про нові санкції проти Росії

Країни Євросоюзу планують обговорити на наступному тижні введення нових санкцій проти Росії через ситуацію в сирійському місті Алеппо.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлене дипломатичне джерело в ЄС, передає Лента.ру.

Співрозмовник видання зазначив, що на черговому засіданні глав МЗС країн Євросоюзу, яке відбудеться в наступний понеділок, 17 жовтня, затвердження санкцій не планується. Однак якщо бомбардування Алеппо продовжаться і ситуація буде погіршуватися й надалі, питанню санкцій буде приділено «серйозну увагу».

В першу чергу, як передбачається, розширення санкцій торкнеться російських чиновників, яких включать у вже існуючий список ЄС. При цьому наразі в проекті спільної заяви за підсумками зустрічі планується тільки засудити «режим президента Сирії Башара Асада і його союзників» за напад на цивільних осіб. Прямих звинувачень на адресу Росії в документі не буде, проте WSJ не виключає, що до моменту його прийняття формулювання будуть посилені.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава комітету парламенту Німеччини з питань зовнішньої політики Норберт Реттген заявив, що ФРН готова ввести нові санкції відносно Росії через ситуацію в Сирії.