RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путінці обурюються через заборону Пентагону співпрацювати з Росією

Прихильники політики президента РФ Володимира Путіна обурюються через заборону Пентагону на військове співробітництво з Росією, накладену у прийнятому американським Конгресом проекту оборонного бюджету на 2017 рік.

Про документ, який підтримала переважна більшість конгресменів, повідомляє РИА Новости.

Заборона на співробітництво Пентагону з Росією накладена до тих пір, поки РФ не припинить окупацію української території і агресію на адресу України і членів НАТО.

Також цей документ забороняє фінансування будь-якої діяльності, яка визнає окупований Крим частиною Росії.

У проект бюджету закладені 4,3 мільярда доларів за статтею "стримування Росії".

Менш ніж за годину новина про це зібрала понад 60 коментарів на сайті РИА Новости і більше 770 коментарів на сайті lenta.ru.

"Американці абсолютно відірвані від реальності. Ну як так можна?", "А як же інакше? У конгресі, Пентагоні, НАТО та інших американських і євроструктурах чиновники теж хочуть добре жити і їсти ікру, лобстерів, та осетрів, запиваючи це шампанським по 100 000 $ за пляшку. А на це потрібні гроші. І не малі. А під що їх можна отримати? Правильно — під боротьбу з міфічним зовнішнім ворогом. Це — бізнес. Нічого особистого", "Передсмертні конвульсії", "Прийде двадцятого січня новий і зніме і ці кошти і обамiвськi постанови. Обама як був, так і залишився зламаною качкою, і кульгавий до того ж", "Хочуть максимально напаскудити Трампу, поки той не став президентом", — пишуть користувачі пропагандистського сайту РІА Новини.

"А до цього співпраця була? І гроші виділяли?", "Обама підклав Трампу свиню! А Путіну чергового ножа в спину!", "Дали б ці 4,3 лярда Росії — Росія самостримувалась без сторонньої допомоги. До того ж не стриматися і не збиралася. Але жарти в сторону. На провокації проти РФ виділено величезний бюджет в 4,3 B. Це бюджет на повноцінну війну. Будуть освоювати в основному хохли, але й іншим борцям з химерою теж дещо перепаде", — пишуть на сайті Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп вирішив призначити главою Пентагону відставного генерала Джеймса Маттіса, відомого як запеклого критика Путіна.