RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Лукашенко зробив різку заяву на адресу Москви

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який раніше заявляв, що його країна обійдеться без російської нафти, під час засідання уряду знову розкритикував позицію Росії щодо цін на газ.

Про це повідомляє агентство БЕЛТА.

Вислухавши доповідь про стан співробітництва з РФ, який був викладений з урахуванням останніх міжурядових переговорів у Бішкеку, Лукашенко звернув увагу на позицію, висловлену головою російського уряду Дмитром Медведєвим щодо цін на нафту і газ. За словами Лукашенка, заяви російської сторони нагадують спроби залякування і містять натяки на становище Білорусі як нахлібника РФ.

Звертаючись до Медведєва, Лукашенко попередив, що коли Білорусь змушена буде платити за енергоносії "як в Європі", то і Росії доведеться заплатити велику ціну, яка виявиться "значно вище вартості природного газу".

Коментуючи стан російсько-білоруських відносин в цілому, президент Білорусі закликав не зводити їх до "бухгалтерії" і зауважив, що ціна на природний газ не повинна впливати на зв'язки двох країн.

Лукашенко підкреслив, що Білорусь не намагається добитися низьких цін на газ, а розраховує лише на дотримання Росією своїх зобов'язань, насамперед – забезпечення рівних умов на ринку для громадян і підприємств обох країн.

"Якщо хтось з розумників там думає, що нас можна постійно нахиляти і ставити на коліна, цього не буде", - підсумував президент Білорусі.

Раніше "Апостроф" писав про причини загострення відносин між РФ і Білоруссю, а також повідомляв, що Мінськ шукає нові джерела постачання нафти для заміщення експорту з Росiї.