Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" тобто збиранням грибів, які можна закрити на зиму, наприклад, у вигляді грибної ікри, або ж замаринувати. theLime підібрав простий рецепт маринованих глив, яким поділилася фуд-блогер Наталія Леник на своїй сторінці curcuma_at_home в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: гливи (1 кг), вода (500 мл), рослинна олія (100 мл), часник (2-3 зубчики), оцет (3 ст. л.), перець горошком (10-15 шт.), коріандр, гвоздика, лавровий лист.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби заздалегідь очищаємо від бруду та ретельно промиваємо у проточній воді декілька разів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Часник очищаємо від лушпиння, розділяємо на зубчики. Кожен зубчик можна розрізати на кілька пластинок.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо в неї рослинну олію, коріандр, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, часник і оцет. Доводимо все до кипіння і кип'ятимо приблизно 10 хвилин на слабкому вогні. За бажанням можна додати трохи цукру.

Читайте також: рецепт універсального маринаду для грибів.

Потім в маринад відправляємо очищені та промиті гливи, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 10 хвилин. Знімаємо з плити і залишаємо гриби в маринаді щонайменше на 4-6 годин, а краще на всю ніч (8-10 годин).

Мариновані гриби перед подачею можна доповнити дрібно нарізаною цибулею. Така апетитна закуска урізноманітнить звичні гарніри та м'ясні страви.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Наталя Леник (@curcuma_at_home)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.