Навіть під час війни, яка триває в Україні вже 4 місяці, чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю та близьких смачними стравами. І якщо ви вже робили соковиті біляші в духовці, приготуйте цього разу хрумкі чебуреки з м'ясом. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом із секретним інгредієнтом у тісті.

Інгредієнти для тіста: борошно (2 склянки), вода (150 мл), горілка (1 ст. л.), яйця (1 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), сіль (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: м'ясо (350 г), цибуля (2 шт.), петрушка, кріп, кефір (0,5 склянки), чорний мелений перець, сіль.

picture Фото: pixabay.com

Приготування :

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для приготування смачних чебуреків потрібно будь-яке м'ясо або готовий фарш.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Беремо куряче філе, промиваємо його під проточною водою, зрізаємо хрящі та зайвий жир, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку разом із очищеною цибулею.

Кріп і петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, потім дрібно рубаємо ножем.

Додаємо подрібнену зелень у фарш, вливаємо кефір, все ретельно перемішуємо.

Для тіста борошно просіюємо через сито, щоб наситити його киснем. Відсипаємо приблизно півсклянки.

У невелику каструлю виливаємо воду, додаємо в неї сіль та олію. Доводимо до кипіння і висипаємо півсклянки борошна. Швидко перемішуємо вінчиком або ложкою, доки не вийде єдина маса. Чекаємо, поки вона трохи охолоне.

Потім додаємо в неї горілку та яйце, перемішуємо. Навіщо потрібний алкоголь? Справа в тому, що, випаровуючись з тіста швидше за воду, горілка зробить чебуреки хрусткими і повітряними.

Слідом вводимо невеликими порціями борошно, що залишилося, вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має вийти гладким і пружним і не липнути до рук. Якщо ви не можете досягти потрібної консистенції, накрийте його харчовою плівкою та залиште приблизно на 30 хвилин, а потім додаючи трохи борошна, продовжіть вимішувати. Знову накриваємо тісто та даємо йому відпочити.

Розділяємо тісто на 8 приблизно однакових шматочків. Розкочуємо кожен з них у круглий тонкий коржик. Викладаємо на одну половинку 1 ст. л. начинки та розподіляємо її тонким шаром. Накриваємо другою половинкою тіста, випускаємо повітря та з'єднуємо краї. Проробляємо те саме з рештою тіста і фаршем.

Сковороду розігріваємо з великою кількістю рослинної олії. Викладаємо перший чебурек і смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, потім з іншого. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Робимо те саме з іншими заготовками.

Подаємо хрумкі чебуреки до столу і насолоджуємося смаком.

picture Фото: pinterest.com

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.