Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю корисними стравами, але іноді хочеться приготувати щось незвичне. І якщо ви вже робили смачні котлети з булгуру, цього разу урізноманітніть меню своєї сім'ї тефтелями з рисом та грибами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: рис (0,3 склянки), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), печериці (8-10 шт.), зелень (за смаком), свинина (300 г), морква (1 шт.) , томатний соус (2 ст. л.), томатний сік (1 стакан), борошно (1 ст. л.), сіль, перець, приправи.

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо у кількох водах, потім відварюємо у підсоленій воді до напівготовності. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, даємо йому охолонути.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

М'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, потім пропускаємо через м'ясорубку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Пополіскуємо в проточній воді овочі, для фаршу нам знадобиться частина цибулі, часнику та 3-4 печериці. Очищаємо їх і подрібнюємо у блендері, потім додаємо до них дрібно нарізану зелень, м'ясо та зварений рис, а також сіль та перець за смаком. Перемішуємо та мокрими руками формуємо невеликі тефтелі.

Моркву очищаємо і тремо на терці, цибулю нарізаємо ножем. Гриби, що залишилися, нарізаємо тонкими пластинами.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю, часник та моркву. Тушкуємо на слабкому вогні, потім додаємо гриби. Через 5 хвилин додаємо томатний сік та пасту.

У невеликому піалі розводимо борошно у воді, додаємо його в соус разом із невеликою кількістю води. Також можна посипати улюбленою приправою до смаку.

Потім викладаємо тефтелі в соус і тушкуємо на середньому вогні 20-30 хвилин до готовності, періодично перевертаючи їх з боку в бік.

Подаємо ароматні тефтелі в соусі до будь-якого гарніру чи салату.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.