Під час війни багато хто шукає рецепти з простих продуктів. Якщо ви вже пробували зробити бюджетні котлети з крабових паличок, додайте в свою кулінарну скарбничку картопляні палянички. Це ситна і проста в приготуванні страва, яку здолає навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти: картопля, сіль, перець, борошно, зелень (кріп, зелена цибуля), олія (1-1,5 ст.л. + для обсмажування).

picture Фото: Pinterest

Приготування:

Приготуйте картопляне пюре. Картоплю очистіть і відваріть до готовності. Ретельно розімніть товкачкою, щоб не було грудочок. Остудіть.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Зелень добре промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику, потім дрібно наріжте.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як приготувати смачні рисові котлети з фаршем: простий рецепт.

У холодне пюре додайте подрібнену зелень, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішайте. Влийте олію і поступово додайте борошно (приблизно 3 ст.л.) та замісіть тісто. Картопляне тісто має зібратися у кулю, але бути м'яким. Не забивайте його борошном, головне, щоб з ним можна було працювати.

Готове тісто розділіть на кілька частин, кожну присипте борошном і акуратно розкотайте. Палянички можна сформувати і руками, головне, не робити надто тонкими.

Обсмажте картопляні палянички на олії під кришкою з обох боків до красивого золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте зі сметаною або просто так, якщо дотримуєтесь Великого посту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.