Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї ситні та корисні страви. Однак в умовах планових відключень електроенергії багато хто змушений вигадувати "швидкі" рецепти без використання додаткової техніки, наприклад, м'ясорубки або блендера. І якщо ви вже робили на обід котлети з консервованої сардини та рису або рублені курячі, цього разу здивуйте близьких котлетами з крабових паличок. theLime ділиться простим і бюджетним рецептом.
Інгредієнти: крабові палички (300 г), твердий сир (200 г), сметана (2 ст. л.), яйце (1 шт.), часник (1 зубчик), чорний мелений перець (щіпка), борошно (4 ст. л.).
Інгредієнти для панірування: панірувальні сухарі (50 г), яйце (1 шт.), борошно (50 г).
Приготування:
Крабові палички заздалегідь дістаємо з морозильної камери, щоб вони розморозилися.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Крабові палички та сир тремо на великій терці, додаємо сметану, яйце, часник, чорний мелений перець та борошно. Ретельно перемішуємо і потім мокрими руками формуємо котлетки.
Читайте також: Швидко та смачно на обід: рецепт печінкових котлет з манкою, який ви оціните.
У невелику миску розбиваємо яйце і трохи збиваємо його виделкою. Ставимо 2 тарілки: в одну висипаємо борошно, в другу – панірувальні сухарі.
Почергово опускаємо котлетку з двох сторін у борошно, потім у збите яйце і панірувальні сухарі.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо котлети з двох сторін до золотистої скоринки. Після обсмажування викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо до столу з будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні та соковиті тефтелі у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити котлети з гарбуза та курячого фаршу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.