Кожна господиня має фірмову страву з картоплі: хтось готує деруни з домашнім сиром, хтось – картопляні млинці з ковбасою, а інші балують своїх близьких домашніми чіпсами. І якщо ви в пошуках нового рецепту, спробуйте зробити запечену картоплю по-селянськи з прованськими травами та паприкою. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: картопля (8 шт.), сіль, перець, сушений часник, прованські трави, мелена паприка, рослинна олія (3 ст. л.), панірувальні сухарі (3 ст. л.).
Приготування:
Щоб приготувати картоплю в духовці, спочатку потрібно ретельно промити її в проточній воді, очистити від шкірки, потім нарізати на скибочки.
Наливаємо в каструлю воду та ставимо на плиту. Викладаємо картоплю і чекаємо, поки вода закипить. Після закипання варимо до напівготовності приблизно 10 хвилин.
Потім зливаємо воду, додаємо олію, сіль, перець, сушений часник, прованські трави, мелену паприку та панірувальні сухарі. Ретельно перемішуємо.
Читайте також: Як приготувати картоплю з грибами у духовці.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї скибочки картоплі – тільки так, щоб вони не торкалися один одного. Ставимо його в гарячу духовку та випікаємо приблизно 20 хвилин у режимі "Верх-низ", а потім ще 10 хвилин у режимі "Конвекція".
Дістаємо і даємо картоплі по-селянськи трохи охолонути.
Подаємо до столу апетитну страву з будь-яким м'ясом, рибою чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як смачно запекти картоплю по-французьки.
- Читайте також на theLime, як приготувати картоплю, фаршировану сиром фета.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.