Кожна господиня має улюблені рецепти котлет, які вона навчилася готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть ніжні та корисні котлети з червоної риби та броколі або ж бюджетні з крабових паличок. theLime також підготував простий рецепт рисових котлет із фаршем.
Інгредієнти: рис (100 г), фарш (250-300 г), яйце (1 шт.), цибуля (0,5 шт.), морква (1 шт.), сіль, перець, приправа каррі (за бажанням), рослинна олія для смаження, панірувальні сухарі.
Приготування:
Рис промиваємо в декількох водах, потім викладаємо в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою, солимо, ставимо на плиту. Варимо майже до готовності – на 2 хвилини менше, ніж написано на упаковці. Чекаємо, поки він охолоне.
Цибулю та моркву очищаємо, споліскуємо у воді. Цибулю нарізаємо кубиком, моркву тремо на терці.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо овочі до м'якості.
Читайте також: Найкращі рецепти пісного меню: як приготувати смачні котлети без м'яса та яєць.
У велику миску викладаємо охолоджений рис, м'ясний фарш, овочеву засмажку, розбиваємо яйце, додаємо сіль та спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Формуємо котлети з рису – таких форми та розміру, як ви полюбляєте. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях з усіх боків.
Розігріваємо сковороду з олією й обсмажуємо котлети з морквою та фаршем на середньому вогні до рум'яної скоринки – приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку.
Подаємо апетитні рисові котлети до столу разом із улюбленим салатом або гарніром.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиті тефтелі із грибами у томатному соусі.
- Читайте також на theLime, як приготувати рублені котлети з куркою та грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.