Лайм

Як приготувати смачні рисові котлети з фаршем: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

Кожна господиня має улюблені рецепти котлет, які вона навчилася готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть ніжні та корисні котлети з червоної риби та броколі або ж бюджетні з крабових паличок. theLime також підготував простий рецепт рисових котлет із фаршем.

Інгредієнти: рис (100 г), фарш (250-300 г), яйце (1 шт.), цибуля (0,5 шт.), морква (1 шт.), сіль, перець, приправа каррі (за бажанням), рослинна олія для смаження, панірувальні сухарі.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо в декількох водах, потім викладаємо в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою, солимо, ставимо на плиту. Варимо майже до готовності – на 2 хвилини менше, ніж написано на упаковці. Чекаємо, поки він охолоне.

Цибулю та моркву очищаємо, споліскуємо у воді. Цибулю нарізаємо кубиком, моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо овочі до м'якості.

Читайте також: Найкращі рецепти пісного меню: як приготувати смачні котлети без м'яса та яєць.

У велику миску викладаємо охолоджений рис, м'ясний фарш, овочеву засмажку, розбиваємо яйце, додаємо сіль та спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Формуємо котлети з рису – таких форми та розміру, як ви полюбляєте. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях з усіх боків.

Розігріваємо сковороду з олією й обсмажуємо котлети з морквою та фаршем на середньому вогні до рум'яної скоринки – приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку.

Подаємо апетитні рисові котлети до столу разом із улюбленим салатом або гарніром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні